[18.10.2012] Инвеститори извън Европа все повече навлизат на пазара на бизнес имотиВсе повече презокеански инвеститори се интересуват от възможностите за инвестиции на пазара на бизнес имоти в Европа, пише онлайн изданието Property Wire.

Една пета от капитала, вложен в бизнес имоти на европейските пазари през първата половина на годината, е дошъл от неевропейски инвеститори, показват данни на консултантската компания CBRE.

В стойностно изражение тези средства възлизат на над 10 млрд. евро, като средствата идват основно от Северна Америка, Близкия изток и Азия, като е регистрирана засилена активност от страна на суверенни и пенсионни фондове.

Експертите посочват, че капиталът, влаган в имоти в Европа, започва сериозно да се диверсифицира от гледна точка на произхода, като за първи път се наблюдават инвестиции от Бразилия, както и от Китай, Малайзия и Чили.

Близо 4,2 млрд. евро са дошли от инвеститори от Северна Америка, 2,5 млрд. евро - от Близкия изток, 2,2 млрд. евро - от Азия, 800 млн. евро - от Латинска Америка и 200 млн. евро - от Австралия.

Предпочитаният сегмент за преки инвестиции в имоти от инвеститори извън Европа са офисите. В географско отношение пък се задълбочава разделението между северните и южните пазари, като в Южна Европа се отчитат спадове на инвестициите от порядъка на 25 – 55%.

Лондон привлича половината от целия капитал, вложен в Европа, като на неевропейските инвеститори се падат 7 от 10-те най-големи сделки в британската столица.

Париж също се радва на сериозна популярност сред неевропейските инвеститори, като двата града привличат две-трети от трансрегионалните инвестиции в сравнение с около една-трета при пика на пазара през 2007 г.

Германските пазари, както и шведската столица Стокхолм, също са популярни поради имиджа си на сигурни убежища в контекста на продължаващата криза в еврозоната.


Източник: Investor.bg


Новини за имоти


Можете да се абонирате за:
    


---------------------------------------------------------------

Готови жилища
Жилища в строеж
Апартаменти
Едностайни
Двустайни
Тристайни
Четиристайни
Мезонети
Студиа
Офиси
Къщи
Магазини, Заведения
Парцели

Апартаменти
Офиси
Магазини, Заведения
Къщи
Парцели

Обратно към новини Google Myspace Facebook Twitter Digg Delicious Svejo LinkedIn

dobavigo